+46 (0)660-30 96 70 info@x-line.se

Webnet tämjer vild bro

6 mar, 2020 | Räcken |

Wildline Bridge, Bad Wildbad, Tyskland

Korsa bara bron … Många modiga besökare var glada över att kunna skyddas av ett räcke av Webnet på denna hängbro.

De kallar Wildline Bridge i Black Forrest för ”Bridge of the Brave”. Varför? Du kommer att inse det när du själv har tagit de första stegen på bron och hängbron börjar svaja något. Då är även härdade besökare tacksamma för de räcken gjorda av Webnet.

Konstruktionen av bron ökar spänningen: det är den enda bron i sitt slag i Europa med en upphängning uppåt, vilket innebär att den monteras mot mitten. Om du går på bron måste du ta ett steg in i det okända, eftersom du inte ser motsatt ände utan bara lite uppför till högsta punkten. För brons initiativtagare Günter Eberhard är detta huvudpoängen: ”På detta sätt öppnas nya och spännande insikter och vyer igen och igen.”

Väl på mitten står besökaren nästan 60 meter över marken. Om du fortfarande känner dig lite obekväm, rekommenderas att du går ner på knäna, ta ett djupt andetag och titta inte ner genom gallret, men njut av utsikten. Utsikten över denna idyllisk dal i Schwarzwald med mer än hundra år gamla granar.

Tack vare rostfritt stålnätet kan besökarna njuta av dessa ögonblick utan bekymmer. Det eleganta nätet bidrar till den eleganta brokonstruktionen och fungerar som ett räcke. Säkerhet och hållbarhet var de viktigaste kriterierna för att välja Webnet, eftersom det är extremt väderbeständigt även mot starka vindar och temperaturförändringar. Tack vare flexibiliteten kan nätet anpassa sig till brons vibrationer. Och den oöverträffade transparensen ger fri utsikt för besökare i rullstolar och barn i barnvagnar, som också kan uppleva den mjuka gungningen.

58 meter högsta punkt över marken
380 meter total längd
140 ton totalvikt

x
Kontakt sidoformulär

Kontaktformulär

Maximal filstorlek: 256 MB
Leo

Leo Häggström

Försäljning & marknad

070-193 79 15

leo@x-line.se

Leo

Jens Wallmark

Kalkyl / teknisk expertis

070-566 64 55

jens@x-line.se

Kontaktformulär