+46 (0)660-30 96 70 info@x-line.se

Taksäkerhet

Taksäkerhet vid takarbeten och andra höghöjdsarbeten är otroligt viktigt

Vi på X-Line hjälper er med detta. Vi väljer rätt produkter för rätt ändamål, installerar dessa samt utbildar er personal. Vi är med hela vägen oavsett vad ni behöver hjälp med.

 

  1. Fasadstegar Används främst för att kunna beträda tak, torn, silos m.m. Fasadstegen kan även användas för utrymning. Ett fast monterad fallskyddsblock i fasadstegen utgör en säker förflyttning till taket.
  2. Vajersystem integrerat i gångbryggan som tar dig säkert i alla fallriktningar. Systemet kan belastas och användas i alla områden på taket utan att koppla om dig. Vid låglutande tak finns flertal olika vajer lösningar på de flesta tätskikt.
  3. Takstegens eller Taktrappens funktion är att vara tillträdesled till serviceställen på tak tex skorsten eller ventilation. Takstegen passar  taklutningar <25°. Taktrapp används med fördel upp från 6-45° lutning.
  4. Skyddsräcke (0,5 m höjd) vid tillträdeslucka och kring ljusgenomsläpp etc. utgör stöd vid uppstigning/nedstigning till taket. Skyddsräcke kan även med fördel monteras på gångbryggor.
  5. Snörasskyddets funktion är att förhindra okontrollerade snöras från tak som kan skada person och egendom under eller kring ditt tak. Snörasskydd kan utgöra förankringspunkt för livlina.
  6. Glidskyddets funktion är att förhindra olyckor på grund av att stege glider nertill eller i sidled upptill samt vippande stege.
  7. Takbryggans funktion är att vara horisontell  gångväg på tak för enklare och säkrare förflyttning. Gångbrygga utgör även en arbetsplattform och kan även användas i takets lutning upp till 20°.
  8. Informationsskylt

Produkter för taksäkerhet

Takbrygga med vajer

Vi säljer och monterar kompletta vajersystem som tar dig säkert från stege till arbetsstället på hela taket. En gångbrygga med integrerat vajersystem tar dig säkert i alla fallriktningar. Systemet kan belastas och användas i alla områden på taket utan att koppla om dig. Dessutom har vi den unika lösningen med en glidsko som du tar med dig till andra taksystem levererade av X-Line.

Du kan var som helst på taket koppla dig av och på från vajern. Systemet är mycket säkert samtidigt som du har stor rörelsefrihet.

Stolpsystem med vajer

Vi säljer också en annan typ av vajersystem som istället för att ha vajern är fäst i en gångbrygga på taket, så är vajern fäst i olika fästpunkter/stolpar på taket. Stolparna installeras på passande ställen och en vajer dras mellan dessa. Du kan sedan, precis som på vajersystemet för takbryggan, koppla av och på dig var som helst på vajern.