+46 (0)660-30 96 70 info@x-line.se

Squibb Bridge i New York

9 mar, 2021 | Räcken |

Återkomst av den spektakulära utsikten och tillgång till Brooklyn Bridge Park.

Gångbron öppnades på nytt våren 2020. Squibb Park Bridge ger en unik och vital åtkomstpunkt till parken. Den sicksackande gångvägen förbinder pir 1 med Squibb Park i Brooklyn Heights, vilket gör det möjligt för besökare att komma och gå med lätthet och placera dem inom ett stenkast från kollektivtrafiken.
Den tidigare hoppande trägångvägen är borta, ersatt av en helt ny stål- och aluminiumgångbro designad av Arup och installerad på de ursprungliga stöden. Jakob Rope Systems levererade Webnet och Frames för räcken för bron. Vårt 2 mm-nätverk täcker den nya vägen på 450 meter som börjar locka fler New York-bor från sina lägenheter och till vattnet. I detta exempel övertygar Webnet igen med avseende på dess estetik, ekonomi och säkerhet.

Den ursprungliga bron öppnades för allmänheten 2013. Men 2014 hade den stängt för vad som skulle vara en kort tid för reparationer, efter rapporter om att bron var för hoppande. Spännvidden stannade slutligen till april 2017 innan den stängdes ännu en gång 2018 då träprovning fann oacceptabla förhållanden. Under den perioden inlämnade Brooklyn Bridge Park Corporation en rättegång för dåligt utförande av en bristfällig design. Ersättningsbron, konstruerad av Turner, efterliknar målmedvetet utseendet och känslan av det första spannet. De befintliga stödpelarna från den första bron användes, som sveper över Furman Street, men resten av den nya strukturen prefabricerades utanför anläggningen.

Nu är studsen från den tidigare Squibb Bridge, en gång en försäljningsargument, inte längre verklighet. Men på baksidan sitter bron nu över en stark metallkonstruktion och är gjord av resistenta material. Vårt räcke i rostfritt stål är det perfekta exemplet och ger projektets livslängd, skydd och ett modernt utseende.

x
Kontakt sidoformulär

Kontaktformulär

Maximal filstorlek: 256 MB
Leo

Leo Häggström

Försäljning & marknad

070-193 79 15

leo@x-line.se

Leo

Jens Wallmark

Kalkyl / teknisk expertis

070-566 64 55

jens@x-line.se

Kontaktformulär