+46 (0)660-30 96 70 info@x-line.se

Skyddande räcke med Webnet Frames

8 jun, 2021 | Designnät, Räcken |

I Basel som är Schweiz tredje största stad hittar vi Meret Oppenheim tornet. Räcket som är tillverkat av Webnet Frames är en central del av byggnadens design som på ett lekfullt sätt skapar en otrolig effekt av transparens och genomskinlighet beroende på hur ljuset faller mot fasaden.

Byggnaden är hela 85 meter hög, men dess storlek är kanske det minst imponerande. Förutom designen av räcken så är den klädd med vikbara paneler av aluminium som fungerar som persienner för lägenheterna.

När alla persienner är stängda så får byggnaden en mörkgrå nyans men när de öppnar upp sig så bryts ljuset och skapar en beundransvärd upplevelse av ljusfläckar.

Arkitekterna Herzog & de Meuron hade som mål att skapa något extraordinärt genom att leka med ljuset, skuggningen och olika grader av transparens i materialet. För att detta skulle vara möjligt så var de nästan genomskinliga Webnet Frames ett måste. Det rostfria vajernätet från Jakob Rope Systems har den perfekta kombinationen för att gå hand i hand med de vikbara panelerna och resten av byggnaden, men för att allting skulle kunna falla på plats så var även vikten av säkerhet stor.

Bakom aluminiumfasaden så göms totalt 25 våningar med balkonger och terrasser som sträcker sig åt alla håll, alla dessa skyddas med hjälp av Webnet Frames samtidigt som utsikten bibehålls.

Meret Oppenheim Hochhaus med staket till balkonger från Jakob rope system
Genomskinligt räcke av webnet frames
Rostfritt vajernät i kombination med balustrad ger en otrolig design
Underbar utsikt från Meret Oppenheim Hochhaus genom designnätet webnet frames
Detaljer på infästning av webnet frames i Basel i Schweiz
x
Kontakt sidoformulär

Kontaktformulär

Maximal filstorlek: 256 MB
Leo

Leo Häggström

Försäljning & marknad

070-193 79 15

leo@x-line.se

Leo

Jens Wallmark

Kalkyl / teknisk expertis

070-566 64 55

jens@x-line.se

Kontaktformulär