Skydd och säkerhet

Vi vill vara på toppen: på utkiksplatser och monument. Vi vill ha en fri utsikt: på stadion eller från takterrassen. Arkitekter och byggföretag måste uppfylla säkerhetsstandarder, men vill inte äventyra deras design. Detsamma gäller de krav på att skydda historiska byggnader.

Med Webnet har X-Line lösningen för dessa många krav på moderna säkerhetssystem. Det är ett lämpligt säkerhetsnät för utkiksplatser, arenor och trappor som är funktionellt, pålitligt och vackert utan att dominera utseendet. Det rostfria nätet anpassar sig till vilken geometri som helst och kan målas i valfri färg i RAL-spektret.

Dess användning som ett horisontellt och vertikalt fallskydd godkänns av det tyska institutet för konstruktionsteknik (DIBt). Och eftersom det är tillverkat av högkvalitativt rostfritt stål är det hållbart och motståndskraftigt mot korrosion till minimala underhållskostnader.

Klassiska applikationer av Webnet som säkerhetsnät inkluderar staket och barriärer, balkongräcken, vertikala skyddsnät på utkiksplatser och horisontella fallförhindrande runt helikopterplattor.

Vertikala säkerhetsnät

Vertikala säkerhetsnät från Webnet används ofta som fallskydd eller extra skydd. De ger tillförlitlig säkerhet för balkonger, gallerior eller utomhusterrasser med minimal inverkan på fri sikt. Elegansen i rostfritt stålnät integreras extremt bra i många arkitektoniska stilar. Färgalternativ och de många olika tråddiametrarna gör nätet fullt anpassningsbart efter projektets behov.

Horisontella säkerhetsnät

Horisontella säkerhetsnät med Webnet ger ett effektivt och vackert skydd mot fall. Nätets höga genomskinlighet gör det nästan transparent och låter naturligt ljus skina igenom.

Horisontella skyddsnät

Webnet är en prisvärd och effektiv lösning för storskaliga skyddsnät mot fallande föremål. Upp till sex meters bredd och åtta meters höjd krävs inga ytterligare stödrep, vilket gör strukturerna eleganta i utseende. Tack vare sin höga genomskinlighet låter Webnet tillräckligt med solljus passera och är nästan osynlig. Denna effekt kan ökas genom valet av lämplig kabeldimension, användningen av nätet utan hylsa och  en spektralfärgning.

Säkerhetsnät för historiska byggnader

På historiska byggnader med stora folkmassor är säkerhet avgörande utan att inskränka på sikten. Webnet uppfyller de många behov som finns på ett säkerhetsnät för historiska byggnader: det har låg underhåll, ger en fri vy och har inte en negativ visuell inverkan på de historiska byggnaderna.

Säkerhetsnät för helikopterplatta

Vid landning på plattformar för helikoptrar krävs ett starkt och tillförlitligt säkerhetsnät, eftersom stark vind kan uppstå under startar och landningar och nätet kräver lite underhåll.

Gå till Downloads för mer information, broschyrer och monteringsanvisningar.

x
Kontakt sidoformulär

Kontaktformulär

Maximal filstorlek: 256 MB
Leo

Leo Häggström

VD

070-193 79 15

leo@x-line.se

Leo

Peder Wallmark

Försäljning

070-680 59 05

peder@x-line.se

Jens

Jens Wallmark

Kalkyl & teknisk expertis

070-566 64 55

jens@x-line.se

Kontaktformulär