Greening

jakob architectural ropes

Skapa ekologiska och hållbara arkitektoniska lösningar med Greening

Den ökande efterfrågan på ekologiska och hållbara konstruktionsmetoder har under senare år lett till en ny arkitektonisk lösning: gröna byggnadsfasader. Växterna absorberar koldioxid, de filtrerar bort damm och smuts, dämpar ljud och på sommaren ger en naturlig form av byggnadskylning genom skugga och vattenindunstning. Detta minskar kostnaderna för att bygga luftkonditionering. Dessutom skyddar greeningen fasaden mot UV-strålning, hagel, regn och vind. Således förlängs byggnadens livslängd som en extra fördel.

Både vajrar och vajerfästen, såväl som Webnets trådnät är idealiska för användning som klättringsstöd för fasadgrönska. Det stora urvalet av standardprodukter och de oändliga möjligheterna till kundspecifika lösningar gör X-Line till din perfekta partner.

Gröna väggar

Gröna väggar är en av de viktigaste trenderna i 2000-talets arkitektur, inte bara för deras funktionella egenskaper, utan också för deras fantastiska arkitektoniska effekt. De gör byggnaden unik, igenkänd och mer accepterad och ger mervärde till den upplevda upplevelsen. Rostfria stålvajrar och Webnet-trådnät används i banbrytande gröna väggar och gröna skyskrapor runt om i världen. 

Gröna byggnader

Med GreenSolutions är grönska på byggnader inte längre begränsat till dyra stora projekt. En markbaserad Greening med kablar i rostfritt stål och trådnätet är också ett alternativ för familjens hem eller andra mindre byggnader. Anläggningsstöden av rostfritt stål är lätt att installera och har lågt underhåll. Greening kan täcka hela byggnaden eller endast delar av fasaden. Med lämpliga klättringshjälpmedel kan växternas tillväxt riktas och inkluderas i byggnadens arkitektur.

Greening inomhus

Webnet och produkter från GreenSolutions-serien är perfekt anpassade för användning inomhus. Greening inomhus ger många fördelar: de förbättrar inomhusklimatet genom att filtrera partiklar och koldioxid i utbyte mot syre samt dämpar buller.

Gröna konstruktioner

MFO-parken i Zürich är ett spektakulärt exempel på hur Greening med vajrar i rostfritt stål kan definiera en helt ny upplevelse av offentliga platser. Klättringsanläggningar på stöd ger en vertikal dimension till offentliga parker och ger grönt till stadsområden där det finns lite utrymme för landskapsdesign i traditionell mening. Flexibiliteten hos vajrar i rostfritt stål och trådnät innebär att det finns få gränser för designen, även tredimensionella Greenings är möjliga.

Greening hemma

Den enastående kvaliteten på våra rostfria stålvajrar och GreeningSolution-delar är deras flexibilitet. Alla delar har designats noggrant för att passa perfekt ihop och ge oändliga möjligheter att kombinera dem. Detta gör dem perfekta för att förverkliga ditt eget Greening-projekt, vare sig det är en liten spaljé på en vägg, ett växtstöd i din trädgård eller innergård.

Gå till Downloads för mer information, broschyrer och monteringsanvisningar.

x
Kontakt sidoformulär

Kontaktformulär

Maximal filstorlek: 256 MB
Leo

Leo Häggström

VD

070-193 79 15

leo@x-line.se

Leo

Peder Wallmark

Försäljning

070-680 59 05

peder@x-line.se

Jens

Jens Wallmark

Kalkyl & teknisk expertis

070-566 64 55

jens@x-line.se

Kontaktformulär