+46 (0)660-30 96 70 info@x-line.se

Hängande broar och spektakulära plattformar

22 jul, 2021 | Designnät, Räcken, Skydd och säkerhet |

First Cliff Walk Grindelwald – Hängande broar och spektakulära observationsplattformar mitt i ett hisnande bergslandskap – För den som önskar spänning

Fler och fler alpina regioner erbjuder en oförglömlig bergsupplevelse med en adrenalinkick – även för oerfarna vandrare, vilket ställer höga krav för att bibehålla allas säkerhet. De rostfria stålkonstruktionerna från Jakob Rope Systems ger just den säkerhet och pålitlighet som krävs.

Några steg på First Cliff Walk nära Grindelwald lämnar även de mest härdade individerna andlösa: En gångväg i stål leder längs vertikala bergväggar över avgrunden. De som föredrar att inte titta in i tomrummet till höger eller nedanför genom gallergolvet kan njuta av att studera den geologiskt intressanta bergsytan till vänster. Avgrunden måste dock mötas av alla när de korsar den 40 meter långa hängbron som hålls på plats av en enda vajer. Men det är det värt: Utsikten leder ögat från alpina ängar och vattenfall till de imponerande fyratusen meters topparna i Eiger, Mönch och Jungfrau.

Ett sådant ställe som ger de allra flesta människor svindel kräver ett skydd av högsta kvalité som håller under många år framåt och det är därför Webnet från Jakob Rope Systems är den perfekta lösningen. Rostfria, syrafasta stål- och vajernät i kombination med en fantastisk design och lång hållbarhet. Detta ger ett skydd man kan lita på under hela vandringen och leder längs båda sidor av den slingrande vägen till den 45 meter långa observationsgången.

Klippvandring är en relativt ny trend som växer mycket. Fler och fler turismregioner försöker göra sina bergstoppar mer attraktiva med spektakulära stålgångar med hög transparens för att man inte missa någon upplevelse.

Webnets anpassningsbarhet i kombination med den robusta och säkra konstruktion som skapas är ett perfekt redskap för detta. Ett säkert räcke, nästan transparent för en obehindrad sikt och som heller inte påverkas av temperatursvängningar samt är väderbeständigt även i stormar och snöfall.

Vid bygget av Cliff Walk så gick man från klarhet till klarhet då ett av de stora problemen var logistik och montering, men tack vare att Webnet är lätt och anpassningsbart så transporteras det lättare än många andra stålprodukter. Monteringen är även den enkel, vilket bidrog till att ett krävande arbete som detta, som består av totalt 32,3 ton stål och 398 meter Webnet ändå kunde slutföras på så lite som fem månader. 

Säkerhet vid observationsplatser
Räcke av rostfritt stål och vajernätvid bergsvandring
Grindewald bergsvandring
Utsiktsplats som hålls på plats med Jakobs Vajersystem
Hängbro med rostfrit vajersystem
Närbild på rostfria skyddsnätet webnet

Dela

x
Kontakt sidoformulär

Kontaktformulär

Maximal filstorlek: 256 MB
Leo

Leo Häggström

Försäljning & marknad

070-193 79 15

leo@x-line.se

Leo

Jens Wallmark

Kalkyl / teknisk expertis

070-566 64 55

jens@x-line.se

Kontaktformulär