+46 (0)660-30 96 70 info@x-line.se

En grön fasad som ändrar färger under hela året

22 aug, 2020 | Greening, Räcken |

Huvudkontoret för den österrikiska resespecialisten ASI Reisen passar helt och hållet med företagets filosofi att främja hållbara sätt att uppleva naturen. Byggnaden ligger i en grön omgivning och har fyra våningar med hållbara konstruktionsmetoder och ett modernt energikoncept.

En viktig del av detta är den gröna fasaden som omsluter hela byggnaden. Det möjliggörs av Jakob Rope System’s Webnet. Olika typer av rostfritt stålnät ger strukturen för greening. Ramar är integrerade i nätet för att fungera som fönster.

Det gröna konceptet som används här är unikt och skräddarsytt. 17 olika arter erbjuder skiftande färger under hela året. Den växande vegetationen har också en funktionell komponent: växterna tappar sina löv enligt säsongens årliga värmeisoleringsbehov. På sommaren möjliggör växterna skugga och integritet trots byggnadens glasfasad. Mikroklimatet som skapas av greening isolerar också byggnaden och minskar energiförbrukningen för luftkonditionering. På vintern med färre löv släpps solen in i kontorsutrymmet. Vissa vintergröna arter ger en glimt av grönt även under de kallare årstiderna.

Mångsidiga Webnetvariationer

För att ge den perfekta strukturen för de olika användningarna av den gröna fasaden användes olika typer av Webnet här. På terrassen är den nedre delen av nätöppningarna smalare och horisontella. På en meters höjd är masköppningarna i vertikal riktning och bredare. Detta ger både en tätare struktur längst ner och fri sikt ovanför. Webnet utan hylsor ökar genomskinligheten, Webnet med hylsor används för takterrassen ovanpå byggnaden.

x
Kontakt sidoformulär

Kontaktformulär

Maximal filstorlek: 256 MB
Leo

Leo Häggström

Försäljning & marknad

070-193 79 15

leo@x-line.se

Leo

Jens Wallmark

Kalkyl / teknisk expertis

070-566 64 55

jens@x-line.se

Kontaktformulär