+46 (0)660-30 96 70 info@x-line.se

Design, Greening och Säkerhet

20 jul, 2021 | Designnät, Greening, Räcken |

Fasadbeklädnad och säkerhet genom Webnet – L’Île-Saint-Denis.

En industriell ödemark på ön Seine i periferin av Paris blir ett ekodistrikt där Webnet får vara med och bidra till den positiva balansen.

Kvarliggande industrianläggningar och lager, en delvis förorenad ödemark på 22 hektar: Friche Michels var en dyster plats i den parisiska periferin. Nu har området på Saint-Denis-ön i Seine återupplivats. För att återskapa området så har det byggts hela 165 hus där fokus ligger i lågenergi och hållbarhet.

Kvarteret byggs kontinuerligt vidare med hållbarhet och låg energiförbrukning i åtanke – Varje projekt behandlar ett aktuellt problem inom hållbar konstruktion. För fasaderna utvecklade till exempel designerna ett nytt återvinningskoncept där Webnet är en stor del av bostadens hållbarhetsstrategi. Det rostfria vajernätet skapar ett fallskydd på balkonger och samtidigt blir det ett stöd för klättrande växter att röra sig fritt över.

Fasadgrönskning genom att använda Webnet för att skapa spaljéer på byggnader bidrar till växtligheten hos plantor som i sin tur skapar en bättre miljö utomhus samtidigt som byggnader hålls svalare för ett bättre inomhusklimat. Hela energibalansen blir helt enkelt bättre, på sommaren skapas skugga och avdunstningskylning. Under vintertid så isoleras byggnaden bättre.

De gröna väggarna skyddar även fasaderna från väder och UV-ljus och ökar dess hållbarhet.

Greening ökar den biologiska mångfalden och ger djur som insekter och fåglar men även växter en ny livsmiljö.

Fallskydd genom räcken och vajernät i hållbart rostfritt stål
Ekodistrikt med hjälp av Webnet och Jakob Rope systems
Skyddsräcken för balkonger med Webnet
Hållbar lösning för gröna fasader
x
Kontakt sidoformulär

Kontaktformulär

Maximal filstorlek: 256 MB
Leo

Leo Häggström

Försäljning & marknad

070-193 79 15

leo@x-line.se

Leo

Jens Wallmark

Kalkyl / teknisk expertis

070-566 64 55

jens@x-line.se

Kontaktformulär